(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Pékséget nyit Óbudán a Szeretetszolgálat
Hírek
2012.04.13.

Pékséget nyit Óbudán a Szeretetszolgálat

Megváltozott munkaképességű dolgozókkal nyit pékséget Óbudán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A program az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával valósul meg, a helyiséget pedig a harmadik kerületi önkormányzat térítésmentesen bocsátja rendelkezésre.
 

Az új pékség a hét minden napján működik majd és a tervek szerint naponta 800 kilogramm kenyeret állít elő. Ez a mennyiség körülbelül megfelel a segélyszervezet húsznál is több budapesti intézményében jelentkező igényeknek (a legnagyobb forgalmat a Széll Kálmán téri nappali melegedő jelenti, ahol néha ötszáz ember is étkezik). A pékségben készülő kenyér nagy része az intézményekhez kerül, de helyben is árusítanak majd friss kenyeret. A Máltai Szeretetszolgálat a legolcsóbb, egyszerű kenyeret fogja sütni, amit a lehető legalacsonyabb áron lehet megvásárolni. A pékség ily módon nemcsak szociális foglalkoztatóként, hanem a környék kispénzű lakóit kiszolgáló szociális üzletként is működik majd.

A szeptemberben nyíló üzlet hét alkalmazottja közül öten lesznek megváltozott munkaképességűek. A pékség nyitása a Máltai Szeretetszolgálat első olyan munkahelyteremtő vállalkozása, amely megváltozott munkaképességű embereket (kerekesszékhez kötött, esetleg látás vagy hallássérült dolgozókat) alkalmaz. Az érintettek segítségre szoruló emberekből értékteremtő munkát végző dolgozókká lesznek, akik stabil jövedelemmel és tervezhető jövővel rendelkeznek. A segélyszervezet korábban is alapított foglalkoztatási céllal piacképes üzleti vállalkozásokat, Tarnabodon például hatodik éve működik egy harminc főnek munkát adó elektronikai bontóüzem, Tokajban pedig fonott bútorok és felszerelések készítésére képeztek ki huszonöt tartós munkanélkülit. Az óbudai pékség abban a tekintetben lesz egyedülálló, hogy itt fogyatékkal élő emberek dolgoznak teljeskörűen akadálymentesített környezetben.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43