(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren
Hírek
2011.11.21.

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Hatvanhat faház és 130 árus várja december 30-ig a látogatókat.A forgatagban a Máltai Szeretetszolgálat is megtalálható.
 

A Vörösmarty téri rendezvény az adventi időszak hangulatát határozza meg, ezért is tulajdonított különös jelentőséget az idén 13 alkalommal megszervezett vásárnak a főváros vezetése. 2011-ben számos újdonsággal próbálnak a látogatók kedvében járni a házigazdák. A Gerbeaud-házon például látványos fényjáték lesz, de újdonság lesz Betlehemből hozott Béke Lángja is.

A színpadon többször lesz élő műsor, de fiatal színészek bukkanhatnak fel a tér más pontjain is vasárnaponként hangulatos „flashmob” akciókkal lepik meg a kilátogatókat. Az árusítók standjain most is csak zsűrizett termékek kaphatók, tovább bővült viszont a gasztronómiai kínálat a hagyományos magyar karácsonyi fogásokkal (hal, bejgli, töltött káposzta). Miután Belgium díszvendégként szerepel a kiállításon, egyes standokon belga sör és csokoládé is kapható lesz. Fiatal képzőművészek külön standon kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A Mikulásházban hosszú kihagyás után ismét találkozhatnak a gyerekek a lappföldi Mikulással. A téren ingyenes vezeték nélküli internet hozzáférést biztosítanak.

Hangsúlyos szerepet kap a jótékonykodás is: a Máltai Szeretetszolgálat akciójában egy gyufásdoboz megvásárlásával hozzájárulhatunk a rászorultak megsegítéséhez.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43