(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Akadályverseny mozgássérülteknek
Hírek
2008.08.23.

Akadályverseny mozgássérülteknek

2008.
 
2008. augusztus 16. és 21. között  került megrendezésre Erdélyben, a Sepsiszentgyörgytől 7 kilométerre található festői Benedek mezőn a Kárpát-medencei Ifjúsági Mozgássérült tábor, amit a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége felkérésére, a Communitas Alapítvány támogatásával a Romániai Máltai Segélyszolgálat rendezett meg .
 
Az immár hagyományosnak mondható, 5. alkalommal lebonyolított táborban számos programban vehettek részt a Romániából, Ukrajnából és Magyarországról érkező résztvevők: volt lovaglás, íjászat, arcfestés, agyagozás, Szent István-napi történelemóra, kirándulás a Szent Anna-tóhoz és egy különlegesség, a festékgolyós harc (paintball) is.
 
A mintegy 50 mozgássérült és kísérőik az egyik napon egy igazi akadályversenyen vehettek részt Sepsiszentgyörgyön, ahol igen nehéz megpróbáltatásokat kellett kiállniuk, hiszen a legtöbb járda és intézmény még egyáltalán nincs akadálymentesítve. Rengeteg érdekes kvízkérdéssel  és más szellemi firssességet igénylő feldatokkal igyekeztek a szervezők oldottabbá tenni a napot a nyolc kijelölt ponton.
 
A rengeteg programot minden nap hagyományos erdélyi ételek és esténként  zenés, táncos mulatságok tették még emlékezetesebbé.
 
 

Szállj fel magasra! - A Román közszolgálati televízió filmje a táborról

 
 

Tekintse meg a paintball-os napon készült videófelvételt!
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43