(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Éjjeli menedékhely nyílt Sátoraljaújhelyben
Hírek
2008.02.01.

Éjjeli menedékhely nyílt Sátoraljaújhelyben

Korábban hírül adtuk, hogy november 1-én megnyitotta kapuját Sátoraljaújhelyen az éjjeli menedékhely a hajléktalanoknak.
Korábban hírül adtuk, hogy november 1-én megnyitotta kapuját Sátoraljaújhelyen az éjjeli menedékhely a hajléktalanoknak. A nappali melegedő mellett most már azok az otthontalanok, akik eddig csak a nappali melegedőt vehették igénybe pihenésre, étkezésre, tv nézésre, beszélgetésre, november 1 - április 30. között az éjszakát barátságos szálláson, melegben, megtisztálkodva tölthetik el. A Gondviselés Házát megszentelő ünnepségre 21-én került sor.

Dr. Nagy-Bozsoky József megnyitója után Kozma Imre atya beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik részesei voltak, hogy megnyithatott a szállás. Külön köszönetet mondott Szamosvölgyi Péter polgármesternek. A világon a szegények 80%-ot teszik ki és az emberiség csak 20%-a él jólétben. Ezért az a hivatása minden karitatív szervezetnek és önkormányzatnak, hogy ezeknek az embereknek segítsen. A szálló megnyitása nem kevés anyagi áldozattal járt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, de egyre nagyobb szükség van a segítségnyújtásra - mondotta.

Szamosvölgyi Péter polgármester külön köszönetet mondott azoknak, akik felvállalták ezt az emberpróbáló nem könnyű feladatot. Ezt követően Etele atya megszentelte a Hajléktalan Szállót.

 


Szamosvölgyi Péter polgármester, Csehely Tamás intézményvezető, Kozma Imre elnök, Dr. Nagy-Bozsoky József csoportvezető

Etele György lelkivezető atya áldotta meg az intézményt

Vendégek

Lakók

Kiss Vera És Kati szavalattal és énekkel lepték meg a jelenlevőket

Mindenki énekelt

ők is...

... és ők is

Beszélgetések idősebb lakók és fiatal máltaiak között


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
teszt  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43