(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Támogatási felhívás
Hírek
2010.12.06.

Támogatási felhívás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az „Aluljárók helyett emberibb körülmények” c.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az
„Aluljárók helyett emberibb körülmények”
c. programban résztvevő hajléktalan emberek kríziselhelyezésének megoldása érdekében támogatási felhívást tesz közzé
 
A támogatás célja:
Pénzbeli támogatás nyújtása, kizárólag az „Aluljárók helyett emberibb körülmények” c. programban részt vevő hajléktalan emberek kríziselhelyezésének megoldására.
 
A támogatás formája:
Egyszeri, vissza nem térítendő támogatás, melynek megalapozottságát a program vezetője és a pályázat kiírójának képviselője 3 napon belül bírál el. Támogatott program esetében „Támogatási Szerződés” készül. A támogatási összeg kifizetése a szerződés aláírását követő max. 3. munkanapig megtörténik.
Támogatási igényt azok a budapesti utcai szociális munkások nyújthatnak be
- Támogatási kérelem formájában -, akik munkájuk során – az „Aluljáró helyett emberibb körülmények” c programban dolgoznak.
A programban támogatható minden egyedi, más forrásból nem támogatott krízis elhelyezési forma. A Szeretetszolgálat a támogatás felhasználását, a program megvalósítását a szerződésben rögzített módon ellenőrzi.
 
A támogatás felhasználása:
A krízis elhelyezésre megítélt támogatási összeg előfinanszírozással kerül kifizetésre. A programban nem támogatható a más forrásból támogatott elhelyezés. Egy szociális munkás max. hat esetre nyújthat be támogatási kérelmet.
Az utcai szociális munkás a támogatási szerződés alapján használja fel a támogatási összeget. A támogatási időszak december 15-éig tart. A támogatási összeg felhasználásáról az utcai szociális munkás, szakmai és pénzügyi beszámoló/elszámolást küld a pályázatot kiíró Szeretetszolgálatnak, ennek beérkezési határideje január 15. A támogatás keretösszege: 5 Millió forint
A támogatás összege az általános forgalmi adót (ÁFA) is tartalmazza.
 
Az igénybenyújtók köre:
Kérelmet nyújthatnak be azok az utcai szociális munkások, akik az „Aluljárók helyett lakhatást” programban a Menhely alapítvány koordinátorával egyeztetve, hajléktalan emberek kríziselhelyezését végzik.
 
Az igénybenyújtás, elbírálás és a támogatás folyósításának módja, folyamata:
A támogatási igényt támogatási kérelem formájában kell benyújtani.
A kérelem tartalmazza:
1. Az eset ismertetését és a kríziselhelyezés leírását,
2. A támogatási összeg felhasználásának bemutatását (egyszerű költségvetési tábla formájában- munkabérre és a szocmunka költségekre nem lehet pályázni).
 
A kérelem mellé csatolni kell:
1. az adott utcai szociális munka szolgálat működési engedélyét,
2. a fenntartó támogató nyilatkozatát (lsd melléklet).
 
A kérelem beérkezési határideje: 2010. december 12.
A pályázatot a krizispalyazat@maltai.hu címre kell elküldeni.
 
A Máltai Szeretetszolgálat a Menhely alapítvány programkoordinátorával együtt a benyújtott kérelmek alapján dönt a krízis elhelyezésekre benyújtott támogatási kérelmekről. A támogatott programok felelősével - a pályázóval (szociális munkás) - a Máltai Szeretetszolgálat szerződést köt.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43