(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Életet mentettek a máltai mentők
Hírek
2008.06.04.

Életet mentettek a máltai mentők

2008.
További képekért
klikk
(5 kép)
 
2008. június 1-jén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata két másik mentőszolgálattal együtt biztosította a „Ládaderbi” elnevezésű rendezvényt a Citadellán.
 
16 óra 20 perckor nagy vihar tört ki és tíz perc múlva egy villám a nézők közé, egy fába csapott.
A fa alatt két fiatalember és egy idősebb hölgy tartózkodott. A hölgyet könnyebb, a két fiatalembert súlyos-életveszélyes villámcsapás érte.

 
Mentőszolgálatunk egy percen belül a sérülteknél volt, és az egyik fiatalember újraélesztését megkezdte az ALS mentőszolgálattal együtt. 50 perc után a fiatalembert visszatért keringéssel (154/93-as vérnyomással) adta át az országos mentőszolgálat rohamkocsijának, akik a Tétényi kórház intenzív osztályára szállították a súlyos-életveszélyes állapotban lévő beteget.
A másik, eszméletlen állapotban lévő fiatalember ellátásában is segédkezett Mentőszolgálatunk, őt 40 perc ellátás után adták át az országos mentőszolgálat másik rohamkocsijának, akit az Erzsébet kórház intenzív osztályára szállítottak.

Az ellátás extrém körülmények között zajlott, hiszen a betegeket autóval nehezen lehetett megközelíteni, és a sérültek stabil állapotba hozásáig nem lehetett a mentőautókba behelyezni, így a szabad ég alatt, a zuhogó jégesőben zajlott az ellátás.
 
Pintér László
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43