(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A katasztrófa pszichológiája
Hírek
2010.11.19.

A katasztrófa pszichológiája

Az utóbbi években egyre több katasztrófa sújtotta Magyarországot.
 
Az utóbbi években egyre több katasztrófa sújtotta Magyarországot. A katasztófa helyzetek - különösen a sok embert érintő katasztrófa helyzetek - pszichológiai feladatainak ellátása szervezetten és szakszerűen eddig csak a katasztrófa akut fázisában történt meg. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság önkéntesekből álló krízis interveciós team-je (KIT) végzi ezt a tevékenységet.
 
Önkéntes pszichológusok bevonásával hosszabb időn keresztül gondoztuk a tavaszi árvíz áldozatait Felsőzsolcán. Az itt összegyűlt tapasztalatok alapján a Magyar Pszichológiai Társaság úgy döntött, hogy megalapítja a Katasztrófapszichológiai Szekciót.
 
A november 16-án megalakult Szekció elsődleges célja az, hogy a katasztrófapszichológiai tudományág szakmai ismereteit a szélesebb szakma számára ismertté tegye, valamint azt fejlesze és kutassa, továbbá segítse a katasztrófák idején önkéntesként dolgozó pszichológusok munkáját.
 
A Magyar Pszichológiai Társaságon belül megalakult Szekció elnökéül Dr. Lénárt Ágotát, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesét választották meg, aki tevékenyen részt vesz Mentőszolgálatunk és Katasztrófavédelmi Szakszolgálatunk munkájában.
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43