(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Országos Küldöttgyűlés
Hírek
2008.05.31.

Országos Küldöttgyűlés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfõbb döntéshozó fóruma az Országos Küldöttgyűlés.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfõbb döntéshozó fóruma az Országos Küldöttgyűlés.
 
A Küldöttgyűlést  2008-ban május 31-én, az Országos Központban, Zugligetben tartottuk meg. A Küldöttgyűlés elõtt idén is fontos feladatok álltak, mint az Alapszabály és Szervezeti Működési Szabályzat módosítása, illetve a tisztújítás.
 
Szentmisével kezdõdött a Szeretetszolgálat Küldöttgyűlése, majd Kozmai Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Elnöke és O'sváth György a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének Elnöke köszöntötte a küldötteket.
 
A 2007 évet bemutató beszámolót Vecsei Miklós Ügyvezetõ Alelnök ismertette, a pénzügyi beszámolót és a közhasznúsági jelentést Tettinger Mária fõkönyvelõ asszony mutatta be. A 2008-as terveket és költségvetést ismét Ügyvezetõ Alelnök úr, az Alapszabály, a  Szervezeti és Mûködési szabályzat módosítását Tihanyi Gábor irodavezetõ elõadásából ismerték meg a küldöttek.
 
A Szereteteszolgálat Felügyelõ Szervének munkájáról és megállapításairól Váradi-Szabó László számolt be.
 
A beszámolókat, terveket és Alapszabály változtatásokat a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.
Titkos szavazással, az Elnökség jelülése alapján a Küldöttgyűlés Kozma Imre atyát a Magyar Máltai Szereteteszolgálat Elnökének, Tombor Sándort alelnökének és Bíró László Püspök atyát lelki vezetõjének választotta. A küldöttgyűlés tisztségében négy évre újra megerõsítette a Szeretetszolgálat Etikai Bizottságának tagjait.
 
A küldöttgyűlés Imre atya zárszavával és közös imádsággal zárult.
 
Szép, felemelõ ünnep ünnep volt a Szeretetszolgálat 2008. évi Országos Küldöttgyűlése. Ismét megérezhettük a közösség erejét, amelybõl önkénteseink és munkatársaink hitet  meríthetnek a szegényekért, rászorulókért vívott való mindennapos küzdelemhez.
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43