(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Önkéntesség külföldön - pályázat!
Hírek
2009.12.20.

Önkéntesség külföldön - pályázat!

"Hidat építünk Európában egy éves szociális szolgálattal" c.
 
"Hidat építünk Európában egy éves szociális szolgálattal" c. programunk keretében pályázatot hirdetünk 18-26 év közötti fiatalok számára
 
Németországba hívunk magyar fiatalokat fogyatékkal élők, idősek otthonaiban teljesítendő egy éves önkéntes szociális szolgálatra.
 
 

Tájékoztató

A program lehetőséget kínál a fiatal önkéntesek számára, hogy jobban megismerjék önmagukat, szociális területen szakmai és munkatapasztalatot nyerjenek, más népet, kultúrát megismerjenek, táguljon világszemléletük és megismertessék saját kultúrájukat, szellemi értékeinket. A programban más nemzetiségű fiatal önkéntesek is részt vesznek, így több kultúra közeledésére, találkozására és kapcsolatteremtésre nyílik lehetőség.
 
A programban való részvételhez nem szükséges szakmai előismeret, a nyelvtudás előnyt jelent. Az önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, segítséget kapnak a beilleszkedés, valamint az év során felmerülő problémáik megoldásában is.
A kiutazók részére a szervezők szállást, ellátást és zsebpénzt biztosítanak, fizetik egyszeri ki- és hazautazásuk költségét, valamint egy, az EU összes tagállamában elfogadott biztosítást. A külföldi tartózkodás időtartama összesen 14 hónap.
  

Pályázati feltételek

• 18-26 év közötti életkor;
• Középfokú végzettség;
• Szociális érzékenység;
• Felelősségtudat;
• Szociális munka iránti érzék és érdeklődés, segítőkészség;
• Magyarország kultúrájának, történelmének, társadalmi berendezkedésének ismerete;
• Nyitottság más kultúrák befogadására;
 

Pályázat beadása

A pályázatothoz az alábbiakat szükséges csatolni:
 
• Kézzel írott önéletrajz egy A/4 oldal terjedelemben, melyben a pályázó részletesen ismerteti szociális területen szerzett gyakorlatát, önkéntes, közösségi tevékenységét.
• A pályázó pontos címét, telefonszámát, e-mail elérhetőségét az önéletrajon fel kell tünteni.
• Motivációs levél egy A/4 oldal terjedelemben, melyben a pályázó ismerteti, mi ösztönzi a programban való részvételre.
• Ajánlólevél a helyi MMSZ vezetőtől, vagy helyi plébánostól, egyházközségtől, iskolaigazgatótól vagy egyetemi oktatótól.
• Mindezt magyar és német nyelven is kérjük elküldeni.
• 2 db igazolványkép.
 
A pályázatokat a következő címre kérjük küldeni:
 
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
1125 Budapest,
Szarvas Gábor u. 58-60.
Tel: 06-1-391-4722

A pályázat beérkezésének határideje: 2010. január 25.

 

További információk

 
A pályázatok formai és tartalmi bírálatát követően a pályályzókat személyes beszélgetésre hívjuk meg 2010. február hónapban, ahol további tájékoztatást nyújtunk a programról, a szolgálati helyekről. A jelentkezők találkoznak a programban korábban részt vett önkéntesekkel, akik beszámolnak tapasztalataikról.
A megküldött pályázati anyag és a beszélgetés alapján májusban választjuk ki azokat a fiatalokat, akik elnyerik a németországi önkéntesség lehetőségét.
A nyertes pályázók 2010. június végétől, július elejétől felkészítő szemináriumon vesznek részt Magyarországon,  ezt követően július közepén kerül sor a kiutazásra.
A felkészítéseken való részvétel kötelező.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezt a programot az Initiative Christen für Europa e.V. német partnerszevezetével együttműködésben bonyolítja le, amelyet részben az Európai Unió finanszírozásával valósítunk meg.
 
 
     
 
További információ:
Merzich Zsuzsanna
 
 
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43