(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Tisztújítás a HAND Szövetségben
Hírek
2009.12.13.

Tisztújítás a HAND Szövetségben

A HAND Szövetség 2009.
 
A HAND Szövetség 2009. december 11-én megtartott közgyűlésén a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot elnökségi taggá választotta.
  
A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Szövetség (HAND) a nemzetközi fejlesztési és humanitárius segélyezés területén dolgozó magyar nonprofit szervezetek érdekvédelmi szövetsége. A szervezet célja, hogy a magyar civil szervezeteknek hatékonyabb részvételt biztosítson a nemzetközi fejlesztési együttműködés és a humanitárius segélyezés területén. Ezért a szervezetek kialakították közös álláspontjukat a nemzetközi fejlesztést és humanitárius segélyezést érintő kérdésekben, meghatározták a közös irányelveket, elfogadtak egy közös etikai kódexet. A szervezet számos európai szervezet és hálózat teljes jogú tagjaként működik, így például a European NGO Confederation for Relief and Development (CONCORD) vagy a TRIALOG program résztvevője.
 
A HAND Szövetség legfontosabb tevékenysége a konzultáció kiépítése és folyamatos kommunkáció fenntartása a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumával, az Európai Unió intézményeivel és más nemzetközi szervezetekkel. Emellett a nemzetközi fejlesztést és segélyezést érintő tárgyalások kezdeményezése és szakmai koncepciók kidolgozásának előkészítése. A Szövetség nagy hangsúlyt fektet a kapcsolattartás és az információáramlás biztosítására tagszervezetei között. Számukra a finanszírozási források felkutatásán túl kapacitás építő tréningeket és tanulmányutakat szervez, és elősegíti a tagszervezetek és külföldi szervezetek együttműködésével megvalósítandó multilaterális projektek, programok kialakítását.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elsősorban Magyarországon és a Kárpát medencében tevékenykedik. Szükség esetén bárhol a világban azonnali segítséget nyújtunk bármilyen hirtelen bekövetkezett esemény károsultjainak. Jelen voltunk a cunami által sújtott területeken, segítettünk a nagyobb földrengések áldozatain.
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43