(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » ''Adni öröm'' - karácsonyi adománygyűjtés
Hírek
2009.12.17.

''Adni öröm'' - karácsonyi adománygyűjtés

Első nap Második nap Harmadik nap Negyedik nap Ötödik nap Hatodik nap A Szeretetszolgálat megalakulása óta vallja, hogy a másik emberen való segítés nem csupán a karitatív szervezetek dolga.
         
 
 Harmadik nap
 Negyedik nap  Ötödik nap  Hatodik nap
 

A Szeretetszolgálat megalakulása óta vallja, hogy a másik emberen való segítés nem csupán a karitatív szervezetek dolga. A társadalom minden tagjának felelőssége a közös boldogulás. Munkánk során mindig kerestük azokat az alkalmakat, amelyek segítségével sok embert bevonhatunk ebbe a közösségi segítõ munkába.
 
Talán a legnagyobb tömegeket megmozgató és megszólító máltai akció az 1997-ben indított, s a Magyar Rádió Napközben című műsorával közösen kezdeményezett élelmiszeradomány-gyűjtés.
 
A program lényege, hogy karácsony előtt pár nappal - 2009. december 15-20. között 6 napon keresztül - országszerte az Interspar, a Kaiser's és a Spar kijelölt üzleteiben máltai önkéntesek szólítják meg a vásárlókat, és azt kérik, hogy aki teheti, karácsonyra vásároljon valamit egy számukra ismeretlen, de a Szeretetszolgálattól segítséget kérő idős ember vagy nagycsalád ünnepi csomagjába.
 
174 helyszínen gyűjtünk országszerte. Az ajándékozott élelmiszerekbõl, édességbõl sok ezer szeretetcsomag készül. A csomagok egy részét az önkormányzatok kapják a területükön élõ rászorulók támogatására, a többi adomány saját gondozottjaink és a hozzánk segítségért fordulók ünnepét teszik szebbé és könnyebbé.
 
Természetesen a Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei nemcsak a nagy tömegű adománynak örülnek, hanem azoknak a találkozásoknak is, amelyekben részük lehet a gyűjtés napjai alatt. Minden évben vannak olyan szép, lelket emelõ élményeink, amelyek az emberi szolidaritás és az áldozatvállalás bizonyítékai, és amelyek erõt adnak munkánk további végzéséhez.
 
Csatlakozzon hozzánk! Vállaljon pár óra önkéntes munkát valamelyik gyűjtőhelyen.
 
 
Megtalál bennünket a -on, vagy e-mailt is írhat az adniorom@maltai.hu címre!
 
Köszönjük!
 

2009. december 15-én megkezdődött a gyűjtés 174 helyszínen. Az első napon neves sportolók vállaltak önkéntes szolgálatot az egyik gyűjtőhelyen.
 
 Kozmann György olimpiai bajnok szórólapot oszt.
 

2009. december 16-án, a második napon sok fiatal vállalt önkéntes munkát.
 
 Képünk Miskolcon készült.
 

2009. december 17-én, a harmadik napon a budapesti Batthyány téren lévő Spar üzletbe látogattunk, ahol a Szent Benedek Iskola vállalta az önkéntes munkát.
 
 A diákok megszólítják a vásárlókat és szórólapot adnak át.
 
 Az adományok átadása.
 

2009. december 18-án, a negyedik napon a szállítókat látogattuk meg. A gyűjtés 174 helyszínen folyik, ebből 22 Budapesten van. A budapesti gyűjtőhelyekről a pénteki csúcsforgalomban 7 kisbusz folyamatosan szállította az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat raktárába. Köszönjük azoknak az áldozatos munkáját, akik ezt a nehéz feladatot végzik!
 
 

2009. december 19-én, az ötödik napon a Közép-Magyarországi Régió raktárába látogattunk, ahová a 22 budapesti gyűjtőhelyről szállítják az adomány élelmiszereket. A családok számára az élelmiszercsomagokat önkéntesek készítik elő, amelyek a Spar által erre a célra rendelkezésünkre bocsátott tasakjaiba kerülnek.
 
 Önkénteseink láncot alkotva csomagolnak.
 
 A családok számára előkészített élelmiszercsomagok a raktárban.
 

2009. december 20-án, a hatodik napon fejeződött be a gyűjtés. Örömmel tapasztaltuk, hogy a fiatal korosztályból is sokan hoztak oda egy csomag tésztát, cukrot, lisztet vagy csokoládét az adománygyűjtő asztalunkhoz. Gyors számvetés alapján valamivel több mint 25000 csomagot készíthetünk, amelyek szétosztása a már korábban kiválasztott családok számára megkezdődött és karácsony előtt be is fejeződik.
Köszönjük a segítséget!
 
A csomagokat folyamatosan szállítjuk a raktárból a kiosztási helyekre.
 
A szétosztás országszerte megkezdődött.
Miskolcon a banki károsult családoknak is jutott az adományokból.
 

Kapcsolódó hivatkozások: 
 
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43