(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Adományok Szilágyságba és Felvidékre
Hírek
2015.12.18.

Adományok Szilágyságba és Felvidékre

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gépkocsija juttatja célba a budapesti iskolákban és plébániákon a határon túl élő magyar óvodásoknak és iskolásoknak gyűjtött adományokat. Adányi László munkacsoportvezető beszámolója.
 

Idén karácsony előtt nyolcadik alkalommal segítettünk a Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat önkénteseinek célba juttatni az általuk gyűjtött karácsonyi ajándékokat.

Budapesti iskolákban és plébániákon  több mint 7 tonna adományt - tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, játékokat, édességek és könyveket - gyűjtöttek össze határon túli magyar óvodásoknak és iskolásoknak. A 40 gyűjtőhelyről érkezett adományokat az Egyetemi Katolikus Gimnáziumtól kapott helyiségben gondosan szétválogatták, felcímkézett dobozokba csomagolták szorgos kezű önkéntesek.

A magyar összetartozás ajándékai a Máltai Szeretetszolgálat kisteherautójával a magyar-román határt átlépve azokba a szilágysági falvakba kerültek, amelyekről keveset hallani a hírekben:  Szamosardó, Völcsök, Bősháza, Égerhát, Monó, Szentkirály, Szilágycseh, Désháza, Főkeresztúr, Nagymon, Doba, Görcsön, Vérvölgy, Hadad, Szér, Hadadnádasd, Bogdánd és Lele. Désházán gyűltek össze az említett településekről az óvodák, iskolák képviselői, hogy átvegyék tőlünk az ajándékcsomagokat. Gálospetrit is felkerestük, ahol a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik intézményében 25 gyermeket nevelnek.

 A gyűjtésből a felvidéki iskolák is részesülnek, ide januárban szállítjuk el az adományokat.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43