(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak elismerése
Hírek
2015.11.16.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak elismerése

A szociális munka napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportja, valamint komáromi és budapesti dolgozói is elismerésben részesültek. Korábban a belügyminiszter tüntette ki a "migránshelyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenységéért a Szeretetszolgálat két munkatársát.
 

Pécs megyei jogú város közgyűlésének döntése alapján fáradhatatlan önkéntes szociális munkájának elismeréseként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsi Csoportja részére az Esztergár Lajos Díjat adományozta. Az elismerést november 16-án, a szociális munka napjának tiszteletére szervezett ünnepségen adták át.

A szociális munka napján a XII. kerületben élő hajléktalan személyek rehabilitációja érdekében tett többéves erőfeszítését, az értük végzett szociális munka fejlesztésére irányuló törekvéseiért a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere polgármesteri elismerő oklevelet adományozott Bodor Katalinnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata vezetőjének.

A komáromi önkormányzat – a szociális ellátás területén példamutató, kiemelkedő munkát végző emberek elismerésére létrehozott – Salkaházi Sára díjjal tüntette ki Bodó Jánost, a komáromi csoport tagját. A méltatásban elhangzott: a nyugdíjas férfi alapító tagja volt a Szeretetszolgálat komáromi csoportjának, részt vesz a jótékonysági munkában, a betegellátásban, az idős emberek gondozásában, és rendszeresen karbantartja a Szeretetszolgálat nappali intézményét. (Az ünnepségről részletesen beszámoló komárom.hu beszámolója itt olvasható)

A hátrányos helyzetű felnőttek, gyermekek életminőségének javítása érdekében kifejtett tevékenységéért Elismerő oklevelet vehetett át Bagi Brigitta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi Hajléktalanellátó Központ Nappali Melegedőjének munkatársa. Az elesettek, a szegények, a rászorulók sorsának javítása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként Oklevelet vehetett át Csóti-Gyapjas Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi csoportjának önkéntese.

Magyarország belügyminisztere az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából "a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül A köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát" adományozta Jobbágyné dr. Berta Izabellának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat háziorvosi szolgálata vezetőjének, és Solymári Dánielnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetőjének.   

Rangos elismerést kapott 2015. október 23-án Suhajda József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szikszói Csoportjának vezetője. A városban térségében kifejtett jelentős karitatív és közéleti tevékenysége elismeréseként Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szikszó város díszpolgárának választotta.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43