(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Egészségügyi ellátással segíti a menekülteket a Szeretetszolgálat
Hírek
2015.07.24.

Egészségügyi ellátással segíti a menekülteket a Szeretetszolgálat

Egészségügyi ellátással, szükség szerint élelmiszerrel és ivóvízzel segíti az országon áthaladó menekülteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet mozgó orvosi rendelőivel, szociális munkásaival és teajárataival keresi fel azokat a helyszíneket, ahol a menekültek nagyobb csoportokban megtalálhatók - így minden nap segítenek Szegeden és Győrben a vasútállomás környékén, Budapesten pedig a Keleti Pályaudvarnál.
 


Egészségügyi ellátással, szükség szerint élelmiszerrel és  ivóvízzel segíti az országon áthaladó menekülteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet mozgó orvosi rendelőivel, szociális munkásaival és teajárataival keresi fel azokat a helyszíneket, ahol a menekültek nagyobb csoportokban megtalálhatók. A Szeretetszolgálat munkatársai rendszeresen visszatérnek a Szegedi pályaudvar, a budapesti Keleti pályaudvar, valamint a Győri pályaudvar környékén kényszerűen várakozó menekültekhez, de a szolgálatok bárhová átirányíthatók, ahol szükség van a munkájukra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelőjével érkező szakemberek a helyszínen elsősegélyt nyújtanak, sebeket látnak el, szükség esetén lázat és fájdalmat csillapítanak. Igény szerint gondoskodnak az utazás során elrongyolódott ruhák pótlásáról is.

Az egészségügyi ellátás iránti igény folyamatosan növekszik, a mozgó orvosi rendelő első kitelepüléseikor napi négy-öt menekült kért csupán orvosi segítséget, később ez napi 12-15 esetre bővült.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43