(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Tízmilliós adomány a Béres Alapítványtól
Hírek
2014.12.06.

Tízmilliós adomány a Béres Alapítványtól

Tízmillió forintot meghaladó értékű Béres Cseppet adományozott december 5-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Béres Alapítvány. A hétezer üvegnyi egészségmegőrző készítményt rászoruló családok, egyedül élő idős emberek és hajléktalanok kapják meg.
 

A rászoruló emberek egészségének megőrzését segítő ajándékot Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke adta át Morva Emíliának, a szervezet közép-magyarországi régióvezetőjének.

Béres Klára szerint nagyon fontos, hogy a felajánlásaik eljussanak a rászorulókhoz, amit a Máltai Szeretetszolgálattal való többéves együttműködésük segít. „Amikor segíteni tudok, akkor azt megtenni kötelességem. Mi ezt kaptuk örökségül, és ennek a mezsgyéjén igyekszünk dolgozni, és hála Istennek, hogy vannak ebben a mozgalmunkban, tevékenységünkben partnereink” – mondta Béres Klára.

A Béres Alapítvány több mint húsz éve teljesíti alapítója, idősebb Béres József nemes szándékát: szolgálja az emberek egészségének védelmét, segíti a rászorultakat, támogat értékőrző, értékteremtő programokat, segíti az oktatást, a kultúrát.

A mostani adományból rászoruló családok, egyedül élő idősek, hajléktalan emberek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól segítséget kérő nélkülözők részesülnek. A Béres Cseppek felhasználása már az átadás napján meg is kezdődött, elsőként a szeretetszolgálat budapesti központjában működő idősotthon lakói, valamint a hajléktalanok háziorvosi rendelését felkereső betegek kaptak belőle.

A Béres Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése közel két évtizedes múltra tekint vissza, ez idő alatt az alapítvány 125 millió forintot meghaladó összértékű gyógyszeradománnyal segítette a karitatív szervezet munkáját.Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Béres  
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43