(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Élményakadémia tizenhét hallgatóval
Hírek
2014.10.07.

Élményakadémia tizenhét hallgatóval

Tizenhét, 14 és 18 év közötti fiatal vesz részt a Máltai Szeretetszolgálat és az Élményakadémia közös projektjében, amely 2014 szeptembere és decembere között valósul meg.
 

A máltai telepes programokból, Tarnabodról, Gyulajról, a pécsi György-telepről, Monorról illetve a tatabányai Mésztelepről érkező fiatalok közösségépítési és személyiség-fejlesztési alkalmak, valamint egy általuk szervezett önkéntes akciókon keresztül ismerik meg az önállósodás, a kreativitás és a kortárs segítés útjait. Mindezt az élményterápia és a nem-formális oktatás módszereinek felhasználásával, segítő, támogató, befogadó közegben.

Ezeknek a fiataloknak kihívást jelent az önálló életre való felkészülés. A többségük pesszimista életpályát vetít előre, szükségük van tehát az alternatívákra, a figyelemre és a támogatásra, hogy felismerjék értékeiket, erősségeiket és bizakodva tekintsenek a jövőbe. A program eredményeként megvalósítandó önkéntes projekt a résztvevők számára is bebizonyítja, hogy hasznos és elismert tagjai a társadalomnak és környezetüknek. Az így megszerzett sikerélmény hozzásegíti őket ahhoz, hogy belső erőforrásaikból merítve a kitűzött céljaikat önállóan is meg tudják valósítani, reményeink szerint azoknak a közösségeknek a javára, ahonnan érkeztek.

A projektet a Szeretetszolgálat a Máltai Lovagrend Nemzetközi Alapja támogatásával valósítja meg.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43