(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Angyali történetek
Hírek
2013.12.21.

Angyali történetek

A Máltai Szeretetszolgálatnak címzett kéréseket, kívánságokat teljesítő önkéntesek, támogatók jótetteit gyűjtötték csokorba a budapesti központ munkatársai, akik összeállításuknak az Angyali történetek címet adták. Az adventi időszakban az is kiderült: az angyalok sokan vannak és számos változatuk létezik.
 

Fánk angyalok: karácsony előtt 6 napon keresztül minden nap más és más Máltai intézménybe szállítottak frissen sült fánkokat, megközelítőleg összesen 1000 darabot.

Gyermekklinika angyalok: egy gyermekklinika angyalai 25 ajándékkal teli dobozt adományoztak a Szeretetszolgálatnak, melyek a szentendrei rászoruló családok karácsonyi ajándékai lesznek.

Adománygyűjtést kezdeményező angyal: egy országgyűlési képviselő által kezdeményezett gyűjtés keretében 32 nélkülöző család, idős ember kaphatott karácsonyi pénzbeli támogatást.

Problémamegoldó angyalok: egy rendezvényszervező cég által tervezett karácsonyi programra a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai 86 család karácsonyi vágyát "lesték ki", hogy a program keretein belül ezek a kívánságok teljesülhessenek. Bár a cég a rendezvényt lemondta, a Szeretetszolgálat munkatársai nem szerették volna a kívánságokat beteljesületlenül hagyni. Munkatársak, barátok és ismerősök több mint 50 kívánságot teljesítettek, melyek közül 40-et egyetlen munkatárs koordinált és szervezett meg alig másfél hét leforgása alatt. Régi és új használati cikkeket, háztartási gépeket, elektronikai cikkeket, játékokat, babaholmit és könyveket ajándékoztak. Sok tisztes szegénységben élő családnak okoztak örömet.

Vonatjegy angyalok: egy család pályázaton nyert üdüléséhez már csak a vonatjegy hiányzott – a családfő utolsó reményként levelet írt a Máltai Szeretetszolgálatnak. A Szeretetszolgálat munkatársai pár órán belül összeadták a vonatjegyre valót – a meghatódott édesapa pedig örömmel vihette családját a karácsonyi kikapcsolódásra.

Német és svájci angyalok: ajándékokkal teli cipős dobozok érkeztek magyar rászorulók részére, melyeket a Szeretetszolgálat örömmel továbbít a nélkülözőknek.

Utalványos angyalok: egy cég azon kívül, hogy a kollégák körében gyűjtést szervezett a rászoruló családoknak, még 170 000 Ft értékben ajándékutalványokat is felajánlott. Az utalványokat 8 családnak osztottuk ki. Porszívó, mikrohullámú sütő, pelenka, élelmiszer, játék lesz így a családok karácsonyfája alatt.

Legó angyalok: Leó karácsonyi nagy álma egy nagy legó játék volt, amit egy jótékony adományozónk és munkatársai teljesítettek is. A nagy legó kiegészült két kisebbel, így egy „óriás” csomag érkezik a kis beteghez karácsonyra.

Ajándékos doboz angyalok: Egy kiskereskedelmi hálózat munkatársai több mint 100 doboznyi, szépen becsomagolt játékot, ajándékot adományoztak a Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével rászorulóknak.

Munkahelyi gyűjtést szervező angyal: egy magánszemély önálló kezdeményezésként gyűjtést szervezett a munkahelyén, melynek keretein belül több szatyornyi élelmiszert, ruhát, gyönyörűen becsomagolt gyerekjátékot és babaholmit hoztak be a Szeretetszolgálathoz.


 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43