(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Új máltai szervezet jött létre Martfűn
Hírek
2013.12.18.

Új máltai szervezet jött létre Martfűn

A Máltai Szeretetszolgálat szolnoki csoportjához tartozó filiaként működik Martfűn a nemrég alakult máltai közösség, amely tevékenységéhez egy házat bocsátott rendelkezésre a város önkormányzata. A Máltai Szeretetszolgálat martfűi szervezete már részt vesz az idei Adni öröm! akció gyűjtésében.
 
További képekért
klikk
(8 kép)

2o13. december 6-án megnyílt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat martfűi szervezetének adománygyűjtő és kiosztó helyeként szolgáló ház. A szolnoki csoporthoz tartozó filiaként működő közösség alakulásakor 13 önkéntest számlál, akik magukénak vallják a máltai értékeket, és alázattal vállalják a rászoruló emberek valódi szolgálatát.

A megnyitó ünnepségen részt vettek a város intézményeinek, civil közösségeinek, egyházközösségeinek vezetői. A helyi média is képviseltette magát. A vendégeket Vass Éva köszöntötte, az ő kezdeményezésére indult el a martfűi filia megalakítása.

A máltai házat a város polgármestere, dr. Kiss Edit nyitotta meg, akinek már az induláskor is sokat köszönhet a martfűi máltai közösség. A város térítésmentesen bocsátotta rendelkezésre az épületet, az üzemeltetési költségeket az önkormányzat vállalta.

A szolnoki csoport vezetője Gonda Zoltánné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéről, tapasztalatairól, sok éves önkéntes munkásságának kiemelkedő eseményeiről számolt be az ünnepségen. Szél Barnabás titkár asszisztens pedig Kozma Imre atya szavaival buzdította az önkénteseket arra, hogy a szeretetből soha ne fogyjanak ki!A Szeretetszolgálat házát Kómár István plébános atya szentelte fel, majd a jelenlévők közösen imádkoztak a szolgálatért.

A helyiségek rendbetétele, berendezése a helyi lakosok felajánlásaival, adományaival valósult meg, így biztosítottak a működés feltételei. A fília vezetője Vass Éva, kinek szervezésével már az idén részt vesznek a SPAR élelmiszergyűjtő akciójában, és a már hagyománnyá vált helyi Adventi vásáron. Ezek bevételét, adományait a helyi rászorulóknak élelmiszercsomag formájában fogják kiosztani. A helyi középiskola együttműködési megállapodást kötött a szolgálattal, így diákjai is segítik őket önkéntes munkájukkal.

 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43