(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Olimpikonok és híres sportolók futottak a máltai sportegyesületért
Hírek
2013.10.13.

Olimpikonok és híres sportolók futottak a máltai sportegyesületért

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó, Kálnoki Kis Attila világbajnok öttusázó, és Azari Fruzsina kézilabdázó is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapatában, váltóban indult a 28. Spar Budapest Maratonon. Az ismert sportolók a hátrányos helyzetű településeken élő gyerekek ügyére hívták fel a figyelmet, ahol a sport adhat esélyt a kitörésre. A versenyen a máltai iskolák és a monori labdarúgó csapat tagjai is rajthoz álltak.
 
További képekért
klikk
(12 kép)

A Máltai Szeretetszolgálat első alkalommal több csapattal is részt vett a SPAR Budapest Maraton versenyein. A Szeretetszolgálat tarnabodi és gyöngyösi iskolái az iskolák versenyébe neveztek, az augusztusban bejegyzett Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sport Egyesületet pedig a monori focicsapat tagjai képviselték.  A versenyen ismert sportolók is rajtzhoz álltak máltai színekben, Benedek Tibor, Székely Bulcsú, Azari Fruzsina és Kálnoki Kis Attila azért futottak, hogy legszegényebb területen élő, a "rossz helyre született" gyerekek esélyeire hívják fel figyelmet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország legszegényebb területein leszakadó közösségekben, nyomortanyákon, cigánytelepeken végzett missziójának fontos eszköze a sport. A sport célt ad a hétköznapoknak, leköti a fölösleges energiákat, közösséget épít, és közben megtanítja, hogy a sikerért kemény munkát kell végezni. Monoron bebizonyosodott, hogy a szociális munka egyik leghatékonyabb eszköze a focilabda. A telepen létrejött focicsapat számos gyerek és fiatalember életét változtatta meg, nem mellékesen az cigánytelepet körülzáró láthatatlan falak lebontásához is hozzájárult. Az augusztus végén megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sport Egyesület a legszegényebb családok gyerekeinek szeretne esélyt adni a kitörésre.

Az október 13-i futófesztiválon a Máltai SE majdani sportolóinak gyűjtöttek cipőket és sportruházatot a verseny szervezői.

A szervezők beszámolója szerint az idei versenyre összesen 21 930-an neveztek, jócskán megdöntve ezzel a tavalyi 19 200 fős csúcsot. Az eseményen 4900 maratonista és 68 országból csaknem 3000 külföldi futó állt rajthoz. A szervezők közleményében az áll, hogy magyarországi szabadidősport-rendezvényre ilyen sokan még soha nem neveztek be.

A máltai csapatban, váltóban futottak: Oláh Zsolt, Maka István, Bátki Márton, Háber László, Mitrocsák László,Carvalho Adilson, Balogh János, Oláh Gábor, Szőnyi Szilveszter, Szőnyi Csaba, Oláh Mihály, Vasvári Krisztina, Horváth Norbert. Jakus Edina egyéni indulóként teljesítette a futófesztivál 30 kilométeres távját.
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43