(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » Kopjafa a Nyergestetőn
Hírek
2009.06.11.

Kopjafa a Nyergestetőn

Régiónk máltai központja szervezésében a határokon átívelő "Összetartozunk" máltai ifjúsági tábor keretében fiatalok utaztak Csíkdánfalára, hogy részt vegyenek a csíksomlyói pünkösdi búcsún, és felkeressék a júliusi miskolci tábor résztvevőit.
    
Régiónk máltai központja szervezésében a határokon átívelő "Összetartozunk" máltai ifjúsági tábor keretében fiatalok utaztak Csíkdánfalára, hogy részt vegyenek a csíksomlyói pünkösdi búcsún, és felkeressék a júliusi miskolci tábor résztvevőit. A határokon túl élő fiatalok és szüleik nagy szeretettel fogadták őket.
     A két tábor közötti barátságot erősítő út alkalmával a diákok erdélyi családok vendégszeretetét élvezték, majd együtt vettek részt Somlyó hegyén a misén.
 
     A pünkösdi búcsút megelőző pénteken közösen állítottak kopjafát Nyergestetőn, amivel kifejezték az összetartozás az egykori hősök és a kárpátmedencei magyar nemzet között.
 
     A kopjafát a miskolci máltai régió és a csíkdánfalvi Petősi Sándor iskolacentrum közössége állította. A kopjafát faragta Kajtár Csaba iskolaigazgató, a tábor erdélyi csapatvezetője.
 
     Az idősebbek mellett ünnepségen 25 fiatal volt jelen, akik remélhetően később szüleiket, majd gyermekeiket is elhozzák erre a neves helyre.
 
 
 


Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43