(magyar)   English   Deutsch   Támogatóink
 
Kezdőlap » Hírek » 20 ÉVES AZ MMSZ!
Hírek
2009.02.12.

20 ÉVES AZ MMSZ!

Szíveket kér a Magyar Máltai Szertetszolgálat A Máltai Pontokon augusztus 20-ig! ".
 
Szíveket kér a Magyar Máltai Szertetszolgálat
 
 
 

A Máltai Pontokon augusztus 20-ig!
"...hogy benne legyen az Ön szíve is..."
 
 
2009. február 12-én kezdődött jubileumi akciójában szíveket kér a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ezzel az elmúlt 20 évben megtapasztalt társadalmi összefogás lehetőségét és erejét szeretnék bizonyítani. A szervezet azt üzeni Magyarországnak: minden egyéb látszat ellenére a magyar emberek érzékenyek a társadalmi problémákra, és készek aktívan közreműködni azok megoldásában. A Máltaiak ezt a közreműködést köszönik most meg, és kérik továbbra is.
 
Az idén 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat, ünnepi kampánysorozata keretében hirdette meg többhónapos akcióját, "Magyarországnak van a legnagyobb szíve!" címmel. A kampány központi helyszíne a Budapest, Nyugati téri WestEnd City Center Millennium ("szökőkutas") Udvara, illetve országosan mintegy 350 Máltai Pont, továbbá az akcióba bekapcsolódó vállalatok, közintézmények székhelyei, telephelyei.
 
A kampányban arra kérik a magyar társadalmat: legyen ebben az akcióban is társak az összefogásban; varrjanak egy szívet, és vigyék el az akció valamelyik helyszínére - hogy ezzel is bizonyíthassák a hazai társadalom összefogásának lehetőségét, erejét. Az összegyűlt szívek a későbbiekben egy nagy szívvé kerülnek összedolgozásra. Az így kapott nagy szívet, egyetlen nagy látvány-elemként, a 20 éves MMSz üzenetét hordozva, egy arra alkalmas közterületen állítják majd ki.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt szeretné üzenni Magyarországnak: a hazai társadalom érzékeny a szociális problémákra, és kész aktívan közre-működni azok megoldásában – ez a Máltaiak 20 éves tapasztalata. Ennek az alapja az a nagyfokú és sokrétű támogatás, amelyet a szervezet a társa-dalomtól kapott és kap, ahhoz, hogy a legszegényebbeken segíthessen nap mint nap. Az MMSz ezt a bizalmat és elköteleződést köszöni meg, és kéri továbbra is minden jóakaratú ember támogatását: tegyünk együtt azokért, akik csak így remélhetnek segítséget!
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 20 éve tevékenykedik hazánkban a legrászorulóbbak megsegítése érdekében. Országosan jelenleg 350 ponton van jelen, évente több mint 200 ezer krízishelyzetben lévő rászoruló részére nyújt segítséget. Szociális és egészségügyi intézményrendszere 200 szolgálattal vállal át feladatokat önkormányzatoktól, kistérségi társulásoktól. Az elmúlt két évtizedben számos modellértékű projekt kezdeményezője volt, a hazai társadalom folyamatos partnere az egyes szociális problémák megoldási kísérletei során. Ahhoz, hogy szolgálatunk a magyar szociális és egészségügyi ellátórendszerben betölthesse szerepét és elvégezhesse a rá bízott feladatokat, széleskörű társadalmi összefogásra van szükség.
 

 

Kapcsolódó írások:
 
 
 
 
 
 
 Kapcsolódó hírek
Kapcsolódó programok
Kapcsolódó intézmények
Kapcsolódó oldalak
Címkék
Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43