(magyar)   English   Deutsch  
Vissza a normál lapra
1%
Támogatóink

Katasztrófavédelmi szakszolgálat
 
Programok

 
Küldetésünk
 
A Katasztrófavédelmi Szakszolgálat elsősorban Magyarország és a Kárpát-medence területén - szükség esetén bárhol a világban - nyújt azonnali segítséget bármilyen hirtelen bekövetkezett esemény károsultjainak. A katasztrófa által érintett embereknek, családoknak, közösségeknek segítünk korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül. A támogatás magában foglalja az azonnali humanitárius segítséget és a rehabilitációban - amennyiben szükséges - az újjáépítésben történő közreműködést is. Munkánkat a Szeretetszolgálat értékeire alapozva a nemzetközi segélyszervezetek által elfogadott standardok és magatartási kódex alapján végezzük.
 
 
Munkatársaink
 
Képzett önkéntesek és főállású alkalmazottak. Katasztrófa esetén az esemény következményeinek kezeléséhez szükséges szakképesítéssel és gyakorlattal rendelkező munkatársainkból szervezünk segítő csoportot, amely a katasztrófa helyszínén tevékenykedik.
 
 
Tevékenységünk
 
A katasztrófa helyszínén felmérjük az érintett emberek valós szükségleteit. Feltárjuk azokat a problémákat, amelyek az állami és egyéb szervek figyelmét elkerülik, ezek megoldásában segítünk. Közösséget vállalunk a károsultakkal, részükre mentális támaszt, lelki segítséget nyújtunk a konkrét anyagi segélyezés mellett.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Nemzetközi missziós orvoscsoport

 


Főszámlaszám: OTP Bank Nyrt. 11784009-20005320 | Adószám: 19025702-2-43