Hírek
2013.02.11.

Mesefal a devecseri Gyerekházban

A Somló-környéki Biztos Kezdet Gyerekházak január elsejétől várják a gyerekeket és szüleiket, három helyszínen: Devecserben, Iszkázon és Somlószőlősön. A devecseri Gyerekház falát a Mesefal program önkéntesei díszítették fel. A közös festésről a Gyerekházak vezetője, Preininger-Horváth Edina írt beszámolót.

„Egyszer volt, hol nem volt, 2013. január 1-jén megkezdték működésüket a Somló-környéki Biztos Kezdet Gyerekházak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat védőszárnyai alatt Devecserben, Iszkázon és Somlószőlősön. A házak újultak, szépültek, elkészültek a berendezési tárgyak, érkeztek szőnyegek, függönyök, játékok…
Egy szép napon egy kedves Tündér telefonált a Gyerekházak szakmai vezetőjének, felajánlva segítségüket, hogy a devecseri Gyerekház még szebb, még hívogatóbb legyen az oda látogató kisgyermekek számára. A szakmai vezető nagyon megörült a felajánlásnak, és a Gyerekház tárt kapukkal – és üres falakkal – várta a Tündéreket. A Tündérek egy hétvége alatt csodaszép motívumokkal díszítették fel az addig csupasz falakat – nem csak a festéket hagyván a falakon, hanem egy kicsit a szívüket is… Amelynek most csodájára jár Devecser apraja-nagyja!”

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje