|
A „Hát akkor szüret” elnevezésű szakmai versenyt vendéglátós iskoláknak rendezték Egerben. A rendező iskola a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola volt. A verseny célja a borvidékekhez és a szürethez kötődő gasztronómiai szokások, hagyományok összegyűjtése, felelevenítése. Ezen örökségünk megőrzése fontos feladat, ezáltal is erősítve a magyar nemzeti tudatot.
A főzésen kívül, szüreti szerepjátékot és régi szürethez köthető eszközöket is be kellett mutatni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Szakközépiskola és Szakiskola diákjai ezüstéremmel tértek haza. A csapat tagjai: Mák Róbert, Romfa Viktor, Szepes Tamás, Kovács Gellért 11. osztályos szakács tanulók, felkészítő tanáruk Nagy Zoltán szakoktató volt. A zsűri két különdíjjal is jutalmazta a csapatot, az egyik a legjobb borkorcsolyatálért járó, a másik a hagyományok ápolásáért járó diploma, amit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség adományozott a gyöngyösi csapatnak.