Hírek
2012.10.16.

Póló 251 ezer forintért, nagyvonalú ajándék a Kelta utcai gyerekeknek

Több mint kétszázötvenezer forintért kelt el az interneten jótékonysági árverésen meghirdetett póló, amelyet a Class FM kereskedelmi rádió műsorvezetője ajánlott fel. A Vadon Jani néven ismert rádiós az olimpikonok által aláírt pólójának árát adományozta a Máltai Szeretetszolgálat Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonának. A licitálás végén a dedikált póló értéke 251 ezer forinton állt meg.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Békásmegyeri intézménye a környező lakótelepen élő szegényeknek és az otthonukat veszített gyermekes családoknak segít. A legfiatalabb lakó még nincs egyhetes, a legidősebb elmúlt 90 éves. Az átmeneti otthonban tíz család lakik, a gyerekek innen járnak iskolába-óvodába és este a Szeretetszolgálathoz jönnek haza.

A Kelta utcában működő szociális konyhán naponta 200 adag étel készül, de sokan keresik fel a ruharaktárat is. Naponta több mint háromszáz segítségre szoruló ember fordul meg az intézményben. A napi munkába számos önkéntes is bekapcsolódik, időnként pedig új segítők is érkeznek egy-egy nagyobb akcióba bekapcsolódva. Nyáron a Vatera intetrnetes árveréseket bonyolító szervezet csapata és a Vadon Jani néven ismert rádiós műsorvezető közreműködésével sikerült kifesteni a ruharaktárat és belső udvari részt. A népszerű műsorvezető az intézményt megismerve ajánlotta fel a Londonban dedikáltatott pólóját a nemes célra.
Az árverésen 251000Ft gyűlt össze, melyet az intézmény gyermekprogramokra használ fel. A Máltai Szeretetszolgálat a Kelta utcában élő családok nevében köszöni a segítséget a Vatera munkatársainak és a Class FM műsorvezetőjének.

PDF | nyomtatás | oldal teteje