Hírek
2012.10.09.

Befejeződött a nyári viharkárokban sérült házak felújítása

Három településen, 11 családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy házuk felújítását követően visszaköltözhessenek otthonukba. Az utolsó épületet Tiszacsegén adták át annak a kétgyermekes családnak, amelynek háza szinte teljesen lakhatatlanná vált a jégverés miatt.
További képekért
klikk
(1 kép)

Az erős nyári viharok, a jégverés és a forgószél több településen is épületek tucatjait rongálta meg, számos helyszínen családi házak tetőszerkezete rongálódott meg, de arra is volt példa, hogy a háztetőt egész egyszerűen elvitte a vihar. Tipikus kár volt a palatetők sérülése, és a tetőszerkezet rongálódása. A Szeretetszolgálat egy hajdúszoboszlói vállalkozással kötött megállapodást, amely a szakszerű javítását vállalta. A bontások során a használható anyagokat újra felhasználták, így a rendelkezésre álló forrásokat sikerült megsokszorozni.
Nyíracsád, Abádszalók és Tiszacsege voltak azok a települések, ahol jelentősebb károk keletkeztek. A helyi önkormányzatokkal közösen a helyszínen végzett felmérés alapján választották ki a Szeretetszolgálat munkatársai azokat a családokat, amelyeket támogatásban részesítettek. Ezek jellemzően többgyermekes családok vagy egyedül élő, idős emberek voltak.
A Máltai Szeretetszolgálat három településen összesen 11 család számára nyújtott segítséget 6,5 millió forint értékben. Az utolsó épület átadására 2012. október 9-én 11 órakor került sor Tiszacsegén. Itt volt szükség a legnagyobb segítségre, egy kétgyermekes család házának teljes tetőszerkezete megsemmisült a viharban.

PDF | nyomtatás | oldal teteje