Hírek
2012.06.19.

Az első ballagás a máltai iskolában

Tíz végzős diák ballagott el június 16-án a Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi általános iskolájából. Mindannyian továbbtanulnak, ami önmagában nézve is komoly eredmény. Az első tanév eseményeit számba venni sem egyszerű, annyi minden történt tavaly szeptember óta.
További képekért
klikk
(7 kép)

A Máltai Szeretetszolgálat első általános iskolája és óvodája 2011 augusztus 26-án nyitotta meg kapuit Tarnabodon. A tanulók száz százaléka halmozottan hátrányos helyzetű családból érkezett, és minden harmadik egyedi fejlesztésre szorult.

A korábbi tarnabodi iskola szűkös körülmények között, felszerelések nélkül, délelőtti-délutáni tanítási rendben működött. A máltai iskola egy frissen felújított épületben (és néhány közeli teremben) , minőségi felszereléssel és egyműszakos tanítási renddel várta a gyerekeket. A legnagyobb különbséget mégis a szemléletmódban bekövetkezett változás jelentette. A megújult tantestület számára az iskola nem a munkahelyet jelentette. Hanem élete meghatázó színterét.

Ennek köszönhető, hogy a korábbi tanáriban egyéni fejlesztő foglalkozásokat tartanak, míg a pedagógusok szobája egy konténerbe költözött. Fontos változás a lovári és az angol oktatás megjelenése, az úszás oktatás és a terápiás lovaglás bevezetése, és a felsorolhatatlanul sok délutáni program. A máltai iskola és  óvoda új életet hozott a faluba, sőt, annak határain túl is.

 

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje