Hírek
2012.03.14.

Hajléktalanszállóért koncerteztek Kecskeméten

Több százezer forint bevételt hozott a március 12-én Kecskeméten tartott jótékonysági koncert. A évek óta megrendezett, hagyományos gálaestet ezúttal a múlt évben átadott hajléktalanszálló támogatására hirdette meg a Máltai Szeretetszolgálat regionális központja.

Telt ház előtt tartották meg a Kecskeméti Katona József Színházban a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának hagyományos éves jótékonysági rendezvényét - írta az eseményről beszámoló megyei hírportál, a BAON. A díszhangversenyen Bizet: Carmen című operájának metszetét mutatták be Dömötör Zsuzsa vezényletével. A címszerepet a kecskeméti születésű Vizin Viktória énekelte, akinek Carmen-alakítását a New York-i Metropolitan Opera közönsége is állva ünnepelte most egy éve.

Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője megköszönte munkatársai áldozatvállalását, húszéves kitartó munkáját. Az est házigazdája huszadszor is Sirkó László színművész volt, zenekari közreműködője pedig a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar. Nagy sikert aratott a Kodály Iskola Kicsinyek Kórusának fellépése is.

A gálaestnek köszönhetően több százezer forint gyűlt össze a belépőjegyekből, tombolából és adományokból, amit ezúttal a tavaly nyáron megnyílt új hajléktalan központ működtetésére fordít a helyi máltai csoport.

PDF | nyomtatás | oldal teteje