Hírek
2012.03.14.

Rászorulók szemüvegeire gyűjtenek az üzletekben

Nyomortelepeken élő gyermekek és nincstelen emberek támogatására hirdetett gyűjtést a SPAR-csoport 111 kijelölt üzletében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A „Látás ajándékba!” akció során csökkent látással élő iskolásoknak és rászoruló embereknek készít szemüvegeket a segélyszervezet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportja két év alatt kétezer embert vizsgált meg az ország különböző nyomortelepein. Kiderült, hogy a szemüvegre szoruló gyerekek közül minden ötödiknek mindjárt ötdioptriás korrekcióra volt szüksége. Másként mondva ez azt jelenti, hogy a legszegényebb családok gyermekei közül tízből ketten csak homályos foltként látták az iskolában a táblát. Az elmúlt időszakban a Máltai Szeretetszolgálat mintegy ezer szemüveget készíttetett a nyomorban élő családok gyermekeinek. De nemcsak a gyerekek szorulnak rá a karitatív szervezettől kapott segítségre. Öt évvel ezelőtt a Szeretetszolgálat hirdette meg az első ingyenes szemészeti szűrést hajléktalan embereknek, akik közül több százan így jutottak új szemüveghez.

A „Látás ajándékba” akció idén a SPAR vásárlóinak támogatásával folytatódik. A SPAR-csoport a Máltai Szeretetszolgálat kiemelt támogatójaként 111 üzletben hirdet gyűjtőakciót. A pénztáraknál kihelyezett tartókban 200 és 500 forintos címletű adománykártyákat helyeztek el. Ezek megvásárlásával a Máltai Szeretetszolgálat orvosai által felírt szemüvegek előállítási költségeihez járulnak hozzá a vásárlók.

A segélyszervezet és a kereskedelmi hálózat együttműködése tizenhat éves múltra tekint vissza, ennyi ideje tart az Adni öröm! akció, melynek során a SPAR vásárlóinak adományait a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak. Legutóbb százhatvan tonna tartós élelmiszert sikerült gyűjteni, amiből 35.600 család kapott ajándékot.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje