Hírek
2012.03.09.

Kézműves nap Felcsúton

Március 7-én tavaszváró gyermeknapi rendezvényt tartott Felcsúton a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja. Az eseményről Szecsődi Zsoltné csoportvezető küldött képes beszámolót.
További képekért
klikk
(4 kép)

Vidám gyermek zsivajtól volt hangos a községi könyvtár minden helyisége. A helyi máltai csoport kézműves foglalkozást tartott kicsiknek és nagyoknak, akik levendula zsákokat, papír képeket, gyöngy ékszereket, krepp papírvirágokat és süteményeket dekoráltak. Ez utóbbiakat el is fogyaszthatták. Uzsonnára szalámis szendvicseket, zsíros kenyeret, teát kaptak.

A gyerekek a csoporttagok által készített finom süteményeket majszolták a nagy munka közben, amihez a  régió tatai raktárából adományozták a hozzávalókat. Akik megunták a kézműveskedést, társasozhattak, kártyázhattak és legóból középkori várat raktak össze. A könyvek között válogathattak az olvasni szerető gyerekek. A gyermekek láthatóan jól éreztek magukat, örömmel vitték haza a saját készítésű ajándéktárgyakat családjuknak. Sokan kérték, hogy sűrűbben tartsanak ilyen foglalkozást, ahol kötetlenül beszélgethetnek, kreativitásukat fejleszthetik, ízlésvilágukat terelhetik, és nagy odafigyelést kapnak a felnőttektől.

A könyvtáros, a máltai csoport vezetője biztosít helyet a falu kisebb (kb. 80 fős) befogadó képességű rendezvényeinek és a csoport raktára és irodája is itt található. A csoport tervezi, hogy húsvét előtt is vendégül látják az ifjúságot tojásfestésre és természetesen finom falatokra.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje