Hírek
2011.12.16.

Komáromi karácsonyváró

Karácsonyváró rendezvényt szervezett a Máltai Szeretetszolgálat a komáromi sportcsarnokban. A nagyszabású ünnepség lebonyolításában a városban működő máltai intézmény dolgozói és az önkéntes csoport tagjai egyaránt közreműködtek. Szalai Gabriella intézményi szakmai vezető beszémolója.

Csoportunknál Szent Miklós napjával kezdődött meg az „Adni öröm” akció.

Nagylelkű adományozók jóvoltából 300 csomagot juttattunk el gyerekekhez, fogyatékkal élő hátrányos helyzetű felnőttekhez, bízva abban, hogy sikerült örömet szerezni azoknak is, akik ritkán részesülnek örömteli meglepetésben.

December 10-én du 3 órakor Komárom Város Sportcsarnokában nagyszabású „Karácsonyváró„ rendezvény szervezésében vettünk részt. A jól sikerült ünnepség, a közösen végzett munka jó példája: a helyszínt az önkormányzat biztosította, a hagyományos ünnepi hangulat megteremtését, Jézus születésének örömhírét a Szeretetszolgálat önkéntesei, intézményeinkben dolgozó munkatársaink közösen vállalták. (adventi koszorú, karácsonyfa díszítés, betlehemi jászol, hagyományos karácsonyi sütemények készítése stb.)

Segítették a rendezést a Sport és Szabadidő Kft munkatársai, a Családsegítő, a Bölcsődék dolgozói számos önkéntes segítő is kivette részét a színpadi szereplés , vendéglátás, közös játékok lebonyolításában.

Az ünnepély megnyitása a szeretetünnep hagyományainak felidézésével, Jézus születésének történetével , majd közös énekléssel kezdődött.

Ezután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményének foglalkoztatottjai Betlehemes játékot mutattak be. A színvonalas, karácsonyt idéző műsorok egész délután lekötötték a nagyszámú résztvevőt, akik valamennyien - kb. 600 fő – süteményt, teát kaptak az előadások szünetében.
A jól sikerült délutánt a Kaláka együttes népi hagyományt őrző karácsonyi műsora zárta.

Ezzel a meghitt ünnepséggel kívántunk és kívánunk áldott ünnepeket Mindenkinek.

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje