Hírek
2011.11.28.

Miniszter a máltai teajáraton

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is felült a Máltai Szeretetszolgálat hagyományos teajáratára, miután látogatást tett a szervezet átépítés alatt álló, Miklós utcai intézményében. November 24-én az esti órákban a főváros megszokott pontjain ajándék szendvicset és a meleg teát váró hajléktalan emberek közül néhányan elmondhatták, ezúttal egy miniszter szolgálta ki őket.
További képekért
klikk
(8 kép)

Az utcai étkeztetés november hatodikán indult Budapesten. A teajárat révén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei kapcsolatba kerülnek olyan hajléktalanokkal is, akik félnek az intézményes elhelyezéstől, a személyes kapcsolattartással azonban sok esetben sikerül őket rábírni, hogy használják, éljenek a hajléktalan szállók adta lehetőségekkel.

Réthelyi Miklós látogatása során először Óbudán, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Hajléktalanellátó Intézményében találkozott az ott élő hajléktalanokkal, az éppen szolgálatot adó munkatársakkal, önkéntesekkel, illetve a szeretetszolgálat vezetőivel. Ezt követően a miniszter a teajárattal este hét órára a Kelenföldi pályaudvar melleti Vasút utcába érkezett, ahol az önkéntes segítőkkel együtt maga is teát és szendvicset osztott az utcán élőknek.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje