Hírek
2011.09.06.

Szenes gasztronómia

Sikerrel szerepelt a helyi máltai játszótér csapata a Tatabányán rendezett szabad tűzön főtt ételek gasztronómiai versenyén, amelyet egyszerűbb nevén csak "Faszén Fesztiválként" emlegetnek. A versenyről Topa Kata küldött képes beszámolót.
További képekért
klikk
(6 kép)


Tatabányán a Glóbusz Kutató–innovációs és Környezetvédő Egyesület VI.
alkalommal rendezte meg a mára már mondhatni, országossá nőtt, Faszén Fesztiválra keresztelt gasztronómiai dzsemboriját, melyre közel félszáz csapat nevezett.

Az idei évben a nemzetközi konyha jegyében hirdettek főzőversenyt a szervezők, s az egyetlen kitétel az volt, hogy kizárólag szabad tűzön készülhet az étel.

Játszótéri csapatunk kamaszokkal felvértezve, s Erdélyből érkezett önkéntesünk hathatós közreműködésével vinettát (padlizsánkrémet), tárkonyos- zöldséges csirkeragut túrós puliszkával és kürtöskalácsot készítettünk, amely menü elnyerte a TV Paprika két sztárséfjének tetszését.

Bende Róbert és Serényi Zsolt döntése alapján a Tatabányai Máltai Játszótér csapata a legjobb csapat kategóriában I. helyezést ért el.
 





PDF | nyomtatás | oldal teteje