Hírek
2011.06.06.

Nézze meg a tarnabodi gyermekházat!

Képgaléria a befogadó falu új középületéről

A pályázati forrásból felújított tarnabodi népház a gyermeknapon nyitotta meg kapuit, az intézményben a Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Nonprofit Kft. új szolgáltatásokat indított. Az újjávarázsolt épületet képgalériánkra kattintva nézheti meg.
További képekért
klikk
(10 kép)

Az épületben a következő egy évben uniós forrásból működik majd az ifjúsági információs és tanácsadó szolgáltatás, és álláskereső szolgáltatás, a gyermekház nyitva tartására pedig két évre szóló keret áll rendelkezésre.

A Mazsola Biztos Kezdet Gyerekház célja az öt évesnél kisebb gyermekek korai fejlesztése, illetve családjaik bevonása különböző máltai programokba. A látogatások során kötött a ismeretségeknek köszönhetően már hatvanan meglátogatták a gyerekházat, közülük tizenöten-huszan rendszeresen visszatérő vendégek. A nagyrendezvényeket (ilyen például a gyermek szépségverseny, a mikulásnapi rendezvény, a karácsonyi program és általában a zenés előadások) 30-35 fős közönség látogatja.

A TABIK Ifjúsági Iroda a 6-29 éveseknek kínál programokat, foglalkozásain nyolcféle „kompetencia fejlesztésére” nyílik lehetőség. Feladata többek között a mikrotérségi falunapok és egészségnapok szervezése.

Az álláskereső szolgáltatás az elmúlt háromnegyed évben csaknem 250 főt ért el a térségben. Az érdeklődők elhelyezkedését tanácsadással, (önéletrajz típusok ismertetése, személyes készségek és képességek megjelenítése az önéletrajzban), munkahelyek feltárásával, munkaközvetítéssel, képzésekkel, tréningekkel, munkaszocializációs és tranzitfoglalkoztatási programokkal segítik a munkatársak.

Tarnabod a hevesi kistérségben található, mely a 7. a leghátrányosabb
kistérségek sorában A lakosság száma a Polgármesteri Hivatal adatai szerint jelenleg 826 fő, 95 %-a roma származású. A családok száma 113, az ötévesnél kisebb gyermekek száma 83.

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje