Hírek
2008.07.23.

A Máltaiak mellé áll a Fehérvár FC

Támogatási szerződést írt alá a Fehérvár FC Sportszolgáltató és Kereskedelmi Beruházó és Befektető Kft.
 
   Támogatási szerződést írt alá a Fehérvár FC Sportszolgáltató és Kereskedelmi Beruházó és Befektető Kft. és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
 
Az együttműködés alapja a két szervezet által képviselt értékek és célok találkozása: a hátrányos helyzetű fiatalok esélyegyenlősége, az egészséges közösségek működése, illetve ezek elősegítése. A két szervezet a felnövekvő nemzedékek fizikai és mentális egészségének javítását, ápolását, és az ezeket a célokat elősegítő komplex programokat, projekteket helyezi előtérbe az együttműködés során.
 
A Sportszervezet szándéka, hogy a Szeretetszolgálat tevékenységét, a legrászorulóbbak segítését minden rendelkezésére álló eszközzel támogassa.
 
Az együttműködés első fázisában a Fehérvár FC megjelenésének különböző fórumain és felületein (mezek, megjelenési helyszínek, tájékoztató anyagok stb.) feltünteti a Máltaiak hagyományosan ismert, piros alapon fehér máltai keresztes pajzsát. Ezzel elsősorban az a célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi szolidaritásra, és a leszakadók érdekében végzett segítő szolgálatra. A támogatás a későbbiekben további elemekkel, konkrét programok megvaló-sításához nyújtott támogatással egészül ki.
 
A jövő évben megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelenleg Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete. Az ország mintegy 350 pontján van jelen, 4-5 ezer aktív és további 10 ezer mozgósítható önkéntese az élet határhelyzeteibe került legrászorulóbb embertársainknak nyújt segítséget.
 
 

Kapcsolódó írások a Rólunk írták című oldalon
PDF | nyomtatás | oldal teteje