Hírek
2011.05.31.

Leendő kosárfonókkal szerződtek

Huszonöt hátrányos helyzetű emberrel kötött tizenöt hónapra szóló szerződést a Máltai Szeretetszolgálat a tokaji kistérségben. A számos jelentkező közül kiválasztott emberek kosárfonást tanulnak, később pedig kerti bútorokat is készítenek. A program fontos eleme, hogy a tevékenység piacát is kialakítják, hogy a frissen kiképzett dolgozók helyben boldogulhassanak a későbbiekben is.

A TÁMOP-5.1.1-09/7-2010-0025 szám a Máltai Szeretetszolgálat és a Napraforgó Nonprofit Közhasznú Kft. közös programját jelöli, melynek hivatalos neve: „Integrált esélyteremtő és foglalkoztatási program a Tokaji Kistérségben”.

A résztvevőket számos jelentkező közül választották ki, május 30-án már a munkaszerződéseket írták alá az érintettekkel. Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Májer János tokaji polgármester, aki azt kívánta a jelentkezőnek, hogy mindig részesülhessenek a tisztességes munka örömében, azaz ne segélyből kelljen megélniük. Azt ígérte, ebben a település éppúgy segítségükre lesz, mint a Szeretetszolgálat. A munkáltató nevében dr. Kis Imre régióvezető és Szekeres Gábor régiótitkár írta alá a dokumentumokat.

PDF | nyomtatás | oldal teteje