Hírek
2011.05.29.

A gyermekek ünnepe volt

A gyermeknapra az ország számos településén ünnepi rendezvényekkel készültek a Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai. Egésznapos rendezvényekkel várták őket Győrtől Miskolcig, Tarnabodtól Budapestig. Egy jellemző adat: az országos központ raktárából húszezer darab - adományként kapott - játékot szállítottak ki a gyermeknapi eseményekre készülő intézmények és csoportok
További képekért
klikk
(5 kép)

Tarnabodon a felújított népház nyitotta meg kapuit a település lakossága előtt egy óriási gyereknapi forgatag keretében. (A Befogadó Falu program munkatársai öt településen szerveztek gyermeknapot, vagy működtek közre annak lebonyolításában.) 

A népház felújítása hosszadalmas és közös munka eredménye.A tarnabodi önkormányzat által nyert forrás segített az épület külső felújításában, a  Befogadás Nonprofit Kft. humán pályázata pedig a belső munkálatok költségére teremtett fedezetet. A gyermeknapi programok után az épületben további egy évig Ifjúsági Információs és Tanácsadó Szolgáltatás, és Álláskereső szolgáltatás, két évig pedig Gyermekház működik még uniós forrásból.

A miskolci máltai játszótér tíz éve működik. Bár az Avas lakótelepen található, régóta nemcsak a környéken élők  látogatják, h óvodák és iskolák is jönnek, rendszeresen egész gyermekseregek érkezbnek a város minden részéből.

A mostani gyermeknapon  játszótérvezető ünnepi köszöntőjében arra is kitért, hogy lát néhány  olyan anyukát és apukát, aki a játszótér nyitásakor még gyermekként volt jelen, most pedig már csemetéjével tér vissza.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje