Hírek
2010.03.21.

Mentési gyakorlat a Bükkben

Piros ruhás, hatalmas hátizsákokat, nehéz felszerelést cipelő sietős emberekkel találkoztak a kirándulók a Bükkben az Örvénykőhöz vezető ösvényeken.
 
Piros ruhás, hatalmas hátizsákokat, nehéz felszerelést cipelő sietős emberekkel találkoztak a kirándulók a Bükkben az Örvénykőhöz vezető ösvényeken. Nemzetközi Missziós Orvoscsoportunk és a Főnix Speciális Mentők önkéntesei GPS koordináták alapján járták körbe a környéket, hogy megtalálják és kimentsék egy szimulált légi katasztrófa áldozatait. A túlélőket alpin technikával eresztették le a sziklákon, majd egy percek alatt felállítható légtartásos sátorban látták el sérüléseiket.
 
Nemzetközi Missziós Orvoscsoportunk tagjai a világ több pontján segítették a katasztrófák áldozatait. Szükség esetén rövid időn belül képesek elindulni bárhová. Mindez csak úgy lehetséges, ha folyamatosan képzik magukat. A Bükk-Liget Kert Egyesület meghívására a hét végén lezajlott szimulációs gyakorlat a képzés fontos része, hiszen ezt a munkát csak azok végezhetik, akik  ismerik és alkalmazni tudják azokat a különleges technikákat, amelyeket ilyenkor kell alkalmazni.
 
 
Képgaléria
 
A gyakorlatról megjelent írások:
Borsod Online
Royal Magazin.hu
TRádió
 
 
PDF | nyomtatás | oldal teteje