Hírek
2016.06.17.

15 kamionnyi szabolcsi almát osztott szét a Szeretetszolgálat

Háromszázhuszonhét és fél tonna szabolcsi almát oszt szét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte június végéig. A gyümölcsöt a nagykállói Termelői Értékesítő Szövetkezet Segély Alma Programjának köszönhetően kapta a karitatív szervezet.

Több ezer ember asztalára kerülhetett egészséges magyar alma 64 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei termelő felajánlásából, akik az orosz embergó miatt a piacon nem értékesíthető gyümölcsöt nem kívánták megsemmisíteni, hanem rászoruló embereknek juttatják el négy segélyszervezet közreműködésével.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 15 kamionnyi almát kap, melyeket június végéig folyamatosan szállítanak ki a hét régió számára. A régióközpontokban a gyümölcsöt szétosztják: kapnak belőle az intézményekben gondozott emberek, valamint a máltai önkéntes csoportok közreműködésével azok a rászorulók, akiket a Szeretetszolgálat évek óta támogat.

A nagy mennyiség lehetővé tette, hogy olyan családok is részesüljenek az alma adományból, akik korábban nem álltak segítő kapcsolatban a szervezettel. Az 1500 doboz szabolcsi almából juttatott a Szeretetszolgálat az ország legszegényebb településeire is, valamint többek között a Betegápoló Irgalmasrend kórházainak és a szervezettel együttműködő intézményeknek.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje