Hírek
2016.04.28.

A legjobbak közt a gyöngyösi máltai diákok

Szakmai és tanulmányi versenyeken arattak sikereket a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Közgazdasági, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola diákjai. A tanulók nemzetközi vendéglátóipari és országos környezetvédelmi megmérettetéseken kerültek a legjobbak közé.

A legszebben tálalt desszert különdíját vihette haza a gyöngyösi máltai iskola csapata a XIV. Kárpát –medencei Szabadtéri „Tóth Jutka” Emlékversenyén, melyet április 22. és 24. között rendeztek. A megmérettetésen a két napra tervezett versenyszámokat és feladatokat a rossz időjárás miatt egy napra vonták össze, ami külön kihívást jelentett a versenyzőknek. A különdíj mellett a Máltai Szakiskola csapata sült ételek versenyén második helyezést ért el, és a bográcsos ételek kategóriájában szintén az ezüstérmet akasztották a máltai diákok nyakába. A csapat tagjai voltak Molnár Alexandra 13. VA, Fodor Máté 13. VA, Scholtz Olivér 13. VA, Gubala Péter 14. VA. Felkészítő tanárok: Balogh Erika és Kiss József Gábor.

  

 

Országos első helyezést értek el a gyöngyösi iskola 9. osztályos tanulói az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen komplex tantárgycsoportban. Az április 23-án Miskolcon rendezett országos fordulóban Illés Alexandra, Sinák János és Jancsó Luca 9V osztályos tanulók 10 perces szóbeli prezentációt mutattak be és szinte hibátlanul töltötték ki a 45 perces környezetvédelmi tesztet. A máltai tanulók a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”, azaz a helyi környezetvédelem témáját dolgozták fel prezentációjukban és kisfilmjükben. Az országos döntőn résztvevő diákok felkésztő tanárai Kelemen Erzsébet, Tátrai-Magyar Szilvia és Kiss József Gábor voltak. A kisfilm itt megtekinthető.  

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje