Hírek
2009.11.27.

Telefonos adománygyűjtés

Iklódi András vállalkozó, több gazdasági lap tulajdonosa, néhány évvel ezelőtt megalapította a Nemzeti Segélyvonal Alapítványt.
 
 
Iklódi András vállalkozó, több gazdasági lap tulajdonosa, néhány évvel ezelőtt megalapította a Nemzeti Segélyvonal Alapítványt. Az Alapítvány célja nagyobb katasztrófák esetén mobiltelefonos adománygyűjtés, amelyet a nagy országos segélyszervezetek programjainak támogatására fordítanak. A cél elérése érdekében a kuratóriumban e segélyszervezetek vezetői hozzák a döntéseket továbbá képviselteti magát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is. A Kuratórium elnökét évente a tagok közül sorban választják meg. Az Alapítványban részt vevő segélyszervezetek: Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt.
 
A Nemzeti Segélyvonal adománygyűjtő hívószáma 1752, amelynek felhívása 250 Ft adomány befizetését jelenti. A rendszer működőképes és készenléti állapotban van. Minderről 2009. november 27-én sajtótájékoztató keretében számoltak be a nyilvánosságnak a Kuratórium tagjai és Iklódi András alapító.
PDF | nyomtatás | oldal teteje