Hírek
2009.12.01.

Szociális Munka Hete Miskolc

Galéria November 13-a a szociális munkások világnapja.
Galéria
 
November 13-a a szociális munkások világnapja. Célja, hogy ezen a napon kicsivel nagyobb figyelemben részesüljenek és a középpontba kerüljenek a szociális munkások, akik nap mint nap az elesettekről, az idősekről és a fogyatékkal élőkről gondoskodnak.
 
Az országban egyedülálló módon azonban Miskolc város már 5. éve egy programsorozat keretében ünnepli a területen dolgozókat.
Idén november 9-13 között került megrendezésre városunkban a Szociális Munka Hete, melyen intézményünk ( MMSZ Gondviselés Háza Fogyatékosok Támogató Szolgáltatása és Hajléktalanok Átmeneti Szállása) dolgozói képviselték a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.
 
A Drogambulancia Alapítvány szervezésében hétfőn egy szakmai konferenciával vette kezdetét a rendezvény sorozat, melynek célja volt közelebb hozni a különböző szakterületeken dolgozókat. Témája a szenvedélybetegek kezelése és foglalkoztatása volt.
 
Kedden délelőtt nyílt napot tartottak valamennyi szociális és gyermekvédelmi intézményben. Este „Szocio-túra” címmel játékos akadályversenyen vettünk részt, ahol a város különböző pontjain kellett a csapatoknak érdekes, ügyességi, kreativitást és tudást igénylő feladatokat megoldani. A cél a „Napfényt az Életnek” Alapítvány Hajléktalan Szállója volt, ahol egy tál meleg ételt kaptunk az eredményhirdetés előtt.
http://minap.hu/mivid.php?ext.a20196 (A linken megnézhető a Miskolci TV összefoglalója)
 
Szerdán szociális és esélyegyenlőségi információs nap keretében mutatkozhattak be mind az önkormányzati, mind a civil szervezetek. Transzparenseink a Szinvapark Bevásárlóközpont első emeletén kaptak helyet. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviseletében intézményünk és a Miskolci Csoport önkéntesei egy forró kávéval lepték meg az érdeklődőket a „Csészényi gondoskodás” keretében, mely a Douwe Egberts Omnia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja.
 
A csütörtöki sportnapon is eredményesen szerepeltünk. Ping-pongban Kocsenga Anton 3. helyezést ért el, a fociban csapatunk 4. lett, sorversenyben pedig a dobogó 2. fokára állhattunk fel.
http://minap.hu/mivid.php?ext.a20208 (A linken megnézhető a Miskolci TV összefoglalója)
 
Az egy hetes programsorozat végén tartott záróünnepségen az önkormányzat emléklapokkal és emlékérmekkel ismerte el és köszönte meg a szociális területen dolgozók munkáját.
Intézményünk vezetője Kocsenga Anton is a kitüntetettek között szerepelt. Emlékérmet vehetett át, mellyel az immár 20 éves hajléktalan ellátás évfordulója alkalmából emelték ki munkáját.
 
A rendezvénysorozat reményeink szerint hozzájárult, hogy a szociális ellátások és a szociális munka, mint szakma minél szélesebb körben váljanak közismertté és elismertté.
 
 
PDF | nyomtatás | oldal teteje