Hírek
2015.04.29.

Máltai segítségnyújtás Nepálban

Katmandu térségében megkezdte a földrengés utáni segélyezés logisztikai előkészítését a Máltai Rend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International helyzetértékelő csapata. Vezetőjük szerint az ivóvízhez jutás és az orvosi ellátás megszervezése az elsődleges feladat. A nemzetközi máltai segélyszervezet főtitkára videóüzenetben fordult a lakossághoz, melyben az emberek segítségét kérte a szerveződő segélyakcióhoz.

Életeket kell mentenünk Nepálban és ehhez Önre, az Ön segítségére is szükségünk van - mondja videóüzenetében Ingo Radtke, a Máltai Rend nemzetközi segélyszervezete, a Malteser International főtitkára. A máltai segélyszervezet helyzetértékelő csapata megérkezett a földrengés sújtotta országba, információik alapján szervezik a segélyakciót. A csapat orvos vezetője a közvetlen életmentésben is segít, ami most az elsődleges feladat. Ehhez pedig "hidakat kell építenünk Európából, Amerikából és Ázsiából a nepáli emberekhez, hogy visszaadjuk a reményt a világ egyik legszegényebb országának" - mondja felhívásában a máltai segélyszervezet főtitkára.

Nepálban az utóbbi nyolcvan év legsúlyosabb földrengése pusztított, mely közel négyezer halálos áldozatot követelt. A katasztrófa után több ezer sérült szorul orvosi ellátásra, tízezrek vesztették el otthonukat, megsérültek a közüzemi szolgáltatások hálózatai is.


Az ivóvízhez jutás és az orvosi ellátás megszervezése az elsődleges - közölte dr. Frank Marx, a helyszínen tevékenykedő máltai csoport vezetője.

 

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje