Hírek
2015.04.14.

Tízéves a komáromi támogató szolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. Az alkalomból nyitott hetet rendeztek az intézményben, melyet dr. Molnár Attila, város polgármestere, és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester is felkeresett.

Április 7-e és 10-e között nyílt hetet tartott a máltai intézmény, ekkor bárki bepillantást nyerhetett a Szeretetszolgálat munkájába, a foglalkozásokba, tevékenységekbe - írta a komarom.hu.  A Táncsics Mihály utca 26. szám alatt ezen a héten 8.00 és 12.00 óra között várta az érdeklődőket.

Szalai Gabriella intézményvezető beszámolt róla, hogy a tavasz beköszöntével ismét megnyitotta kapuit a Szeretetszolgálat helyi szervezetének ruha- és bútorraktára. A ruharaktár a Sport utca 9. szám alatt található, itt a ruhák mellett a használati tárgyak közül is lehet választani. A raktár szombaton 14.00 és 16.00 óra között tart nyitva. A bútorraktár a Monostori erődben kapott helyet. Itt fix nyitvatartás nincs, a 06-20-455-19-83-as számon lehet időpontot egyeztetni. Mindezeken felül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja további segítséget is nyújt a rászorulóknak.

- A Jedlik Ányos utca 8. szám alatt kedden és pénteken, 9.00 és 11.00 óra között tartunk irodai ügyeletet. Itt lehet segítséget kérni a kérelmek és egyéb iratok kitöltéséhez. Kedden 11.00 órakor egy győri kolléga jön hozzánk, aki a megváltozott munkaképességűeknek segít az elhelyezkedésben. Szeretnénk, ha ezt a szolgáltatást minél többen igénybe vennék - mondta el dr. Fejér Gyuláné a csoport vezetője.

A Vox Femina Női Kar és a Concordia Vegyes Kar a Rotary Clubbal karöltve március 14-én Brahms estet tart a Városháza dísztermében. A belépés ingyenes, az est folyamán összegyűlt felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja kapja meg.

PDF | nyomtatás | oldal teteje