Hírek
2015.03.25.

Felhívás a Kárpátalján élő nélkülöző emberek megsegítésére

Felhívással fordult a világ magyar szervezeteihez a kárpátaljai lakosság, köztük a magyar kisebbség megsegítése érdekében a köztársasági elnök felesége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, a Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete ezen felül videóüzenetet tett közzé, melyben a segítő szándékú embereket arra kéri: hívják a Máltai Szeretetszolgálat 1350-es adományvonalát.

Felhívással fordul a világ magyar szervezeteihez az Ukrajna gazdasági nehézségei által különösen sújtott kárpátaljai lakosság, köztük a magyar kisebbség megsegítése érdekében Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága tájékoztatta az MTI-t.

Az államfő felesége és a Szeretetszolgálat elnöke a világ magyarjaihoz címzett levelében rámutat az elmúlt hónapok válságának következményeire: arra, hogy az eddig sem kedvező körülmények között élő lakosság számára az ukrán valuta jelentős értékvesztését követő áremelkedések egyre elviselhetetlenebb terhet jelentenek.Herczegh Anita és Kozma Imre atya kötelességének és felelősségének érzi, hogy tegyen azért: a magyarok és más nemzetiségű lakosok ne kényszerüljenek szülőföldjük elhagyására - tartalmazza a levél.

Herczegh Anita és Kozma Imre ugyancsak levélben fordult Colleen Bellhez, az Egyesült Államok nagykövetéhez és Mihajlo Junherhez, az ukrajnai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjéhez, hogy kísérjék figyelemmel a kezdeményezést, és lehetőségeik mértékében segítsék elő, hogy az összegyűlt pénzbeli és természetbeni adományok a lehető leggyorsabban eljuthassanak a rászorulókhoz.

Herczegh Anita videóüzenete megtekinthető itt:

PDF | nyomtatás | oldal teteje