Hírek
2014.12.16.

Adni öröm: megkezdődött a gyűjtés

December 16-án az üzletek reggeli nyitásakor az ország 168 SPAR-üzletében megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése. Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett karácsonyi akció hat napon át, keddtől vasárnapig zajlik A gyűjtésben a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként részt vett dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a nyitónapon a Batthány téri üzletben fogadta a vásárlók felajánlásait.
További képekért
klikk
(8 kép)

December 16-án az üzletek reggeli nyitásakor az ország 168 SPAR-üzletében megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtése. Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett karácsonyi gyűjtés hat napon át, keddtől vasárnapig zajlik minden olyan településen, ahol a Szeretetszolgálat nagyobb intézménye, vagy önkéntes csoportja tevékenykedik. A gyűjtésben több mint kétezer önkéntes, köztük több száz középiskolás diák vesz részt.

Az üzletekbe betérő vásárlóktól mindenhol azt kérik, hogy lehetőség szerint vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított máltai asztaloknál veszik át. Elsősorban tartós élelmiszert gyűjtenek, így például lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet. Bárki bármilyen csekély mennyiségű adománnyal segíthet. Az asztaloknál összegyűlt élelmiszereket időről időre elszállítják, és azonos értékű egységcsomagokat készítenek belőlük.

Az Adni öröm! akció során befolyt adományokat rászoruló családoknak, egyedül maradt időseknek, fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek juttatják el. A korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan idén is több tízezer ember adományaiból állítják össze az ajándékcsomagokat. Az adományokat az ország több településen már az akció alatt osztani kezdik, így karácsony előtt minden érintetthez eljutnak.

 

Korábbi híreink, és az akcióban résztvevő üzletek listája

 

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje