Hírek
2014.09.26.

Spanyol diákok a devecseri máltai iskolában

Nyolc spanyol vendégdiák érkezett kéthetes látogatásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskolába.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskolájába 8 vendégdiák érkezett a spanyolországi Zaragoza városának egyik szakképző iskolájából szakoktatójuk kíséretében.

A hegesztő tanulók szakmai tanulmányútra, kéthetes gyakorlatra érkeztek hozzánk. A náluk ismeretlen, iskolánkban viszont a napi tanítás során használt hegesztő szimulátorral mélyítik el gyakorlati tudásukat. A diákok lelkesen dolgoznak, gyakorolnak, már a DGA Kft. tanműhelyében is jártak, ahol a mindennapi gyakorlati feladatokba kóstoltak bele együtt iskolánk diákjaival.

 

Érkezésükkor budapesti szakiskolánk fogadta őket, és kalauzolta a budapesti kétnapos tartózkodásuk alatt. Az azóta eltelt pár napban meglátogatták az ajkai üveggyárat, kirándulnak Balatonfüredre, Veszprémbe, megismerkedtek a Biztos Kezdet Gyermekházzal Devecserben. Nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt az iskola tornatermében egy judo bemutatón, ahol Fazekas Tamás – iskolánk testnevelő tanára - judo klubjának országos szintű versenyzői mutatták be tudásukat. Szerepel még a programjukban más sportverseny is diákjainkkal és a helyi futball csapattal közösen.

Közel két hétig tartózkodnak nálunk, reményeink szerint ez idő alatt sok mindent ismernek meg a gyakorlati képzési rendszerünkből, és tanulóinkkal a közös munka során kialakult kapcsolatok révén a későbbiekben is fogják tartani a kapcsolatot.
 

 

PDF | nyomtatás | oldal teteje