Hírek
2014.09.26.

Kedves vendégek a devecseri gyerekházban

Középsúlyos értelmi sérült kisdiák és az őket kísérő szülők és tanítók keresték fel a devecseri máltai gyerekházat. A sérültek napján szervezett látogatásról Preininger-Horváth Edina intézményvezető küldött beszámolót.

Különleges és nagyon kedves vendégeket fogadott a devecseri Gyerekház szeptember 22-én, a sérültek napján. A veszprémi Kozmutza Flóra Iskola 4. osztályos tanulói, hét középsúlyos értelmi sérült kisdiák tanítóikkal és kísérő szüleikkel keresték fel a házat. A gyerekek vonattal érkeztek Devecserbe, ahol az önkormányzat által biztosított kisbusz várta őket.

A Gyerekházban lehetőségük volt kipróbálni a játékokat, sor került közös mondókázásra, éneklésre, mesélésre, valamint gyönyörű alkotások kerültek ki az ügyes kis kezek közül. A tanítók, szülők érdeklődve hallgatták a Gyerekház életéről szóló tájékoztatót. Ebédre paprikás krumpli készült, valamint finom almás pite került az asztalra, az egyik édesanya, Laura jóvoltából. A hazautazásuk előtt a csoport megnézte a Máltai kertet, a Makovecz lakóparkot és kápolnát, majd fáradtan, de élményekkel gazdagon szálltak fel a vonatra.
Szeretettel várjuk a következő találkozást a kis csapattal!

x x x

A sérült gyermekek napja az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös rendezvénye, amit 1992 óta minden év szeptemberében rendeznek azzal a céllal, hogy egyedülálló élményt szerezzenek a fogyatékossággal élő embereknek.

PDF | nyomtatás | oldal teteje