Hírek
2014.07.14.

Színházi évad, ahogy a hajléktalan emberek látták

A nemrég zárult színházi évadban két színház tizennyolc előadásra látogattak el a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi rehabilitációs szállójának lakói. Palkovits János szociális munkás beszámolója.

2013.október 29-én indult újra, a Veszprémi Házgyári úti Rehabilitációs Szálló lakóinak, immáron a harmadik éve, színházi barangolások néven elnevezett kulturális kirándulásaink aktuális sorozata.
Október 29-én a Bruschino Úr című vígoperát izgultuk végig a házból tizen, a Petőfi Színház színművészeinek előadásában.
Másnap, (október 30-án) a nagy érdeklődésre való tekintettel és a Színház jóvoltából ismét megnézhettük a darabot tizennégyen.
November 22-én a Játékszínben Az árulót hatan tekintettük meg.
Április 08-án a Kávéház (12 fő), 12-én és 13-án a Veszedelmes viszonyok (11 és 12 fővel) került színre a repertoárból.
Április 24-én a Vénusz nercben (10 fővel), 30-án Éjjeli menedéket (4fővel) néztük meg.
Május 04-én ismét kaptunk 7 jegyet az Éjjeli menedékhelyre, de előtte, május 03-án a Kávéházat láttuk 13-an, majd utána május 09-én a Kávéházat ismét tizen nézhettük meg.
Május 23-án a sikeres együttműködésünkre való tekintettel a víg özvegy című operettet nézhettük meg grátiszként párommal, a színház felajánlásából.

A Petőfi Színházba 12 alkalommal látogathattunk el, összesen 111fővel vettünk részt az előadásokon.

A Pannon Várszínház jóvoltából március 6-án a Hegedüs a háztetőn című nagysikerű musicalt nézhettük meg Vándorfi László rendezésébenen, a megújult Veszprémi Hangvillában.
Március 27-én Játék a kastélyban nyújtott feledhetetlen szórakozást huszonnyolc résztvevőnek, majd a soron következő vidám darab, a Meseautó megtekintésére április 09-én, került sor, amit huszonhárman néztünk végig.
Június 06-án folytatódott a vidám darabok repertoárja a Sose halunk meg című musical bemutatásával, amit harmincnyolcan nézhettünk végig kitörő lelkesedéssel és jókedvvel. Majd következett június 14-én a Lulu című zenés bűnügyi komédia, amit Koltai Róbert rendezésében és felejthetetlen alakításában nézhettünk meg huszonnyolcan.
Az i-re a pontot június 27-én a Toldi című zenés darab tette fel, aminek zenéjét Szarka Gyula a Ghymes együttes frontembere írta. Az előadáson 29 fővel vettünk részt.
A Pannon Várszínházba így tehát 6 alkalommal, összesen 160-an látogathattunk el ebben a színházi évadban.
Kszönjük mindkét Színháznak mindazt a kedvességet, jót és szép élményeket, amit magunkkal hozhattunk és magunkba építhettünk a felejthetetlen előadásaik alkalmával és során.
 

PDF | nyomtatás | oldal teteje