Hírek
2014.07.14.

Gyermelyi tészta volt a menü az ételosztáson

Hatszáz adag meleg ételt osztott ki rászoruló emberek körében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a szervezet Batthyány tér központjának udvarán július 11-én és 12-én. Az akcióval arra hívták fel a figyelmet, hogy a lecsúszott emberek felemelése nem lehet kizárólag a segélyszervezetek ügye, rehabilitálni ugyanis csak a társadalom képes. Az ételosztást a Gyermelyi Zrt. támogatta.

Július 11-én, pénteken és 12-én szombaton 13 órától meleg ételt osztott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Batthyány téri központjában. Mindét napon több száz rászorulót, hajléktalan embereket, egyedül élő időseket, a nappali melegedőkbe is betérő szegény embereket is vendégül láttak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a nyári időszakban is naponta több mint ezer alkalommal találkoznak hajléktalan emberekkel. Ilyenkor több idő jut a személyes kapcsolatok kialakítására, az egyéni problémák megismerésére, személyiségfejlesztésre, elhelyezkedési lehetőségek keresésére. A Máltai Szeretetszolgálat missziója a hajléktalan emberek társadalomba visszailleszkedésének elősegítése. A mostani ételosztással arra hívja fel a figyelmet, hogy a lecsúszott emberek felemelése nem lehet kizárólag a segélyszervezetek ügye, rehabilitálni ugyanis csak a társadalom képes.

Az ételosztást a Gyermelyi Zrt. támogatta. A társaság ezt megelőzően kampányt hirdetett facebook oldalán, ennek során kattintásokkal lehetett virtuális krumplis tészta adagokat adományozni, majd az összegyűlt virtuális adagokat a valóságban is felajánlották a Máltai Szeretetszolgálatnak. A rászoruló emberek az ételosztás mindkét napján Gyermelyi tésztát fogyasztottak, az első napon ragulevest krumplis tésztával, a másodikon babgulyást grízestésztával.

 


 

PDF | nyomtatás | oldal teteje